Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

VICTOR Αμερικής

Εδώ είναι ο κατάλογος δίσκων της Victor (Αμερικής) που κυκλοφόρησαν με Ελληνικά τραγούδια. Οπως βλέπετε, έχουμε τον αριθμό του δίσκου, και ακολουθεί ο αριθμός μήτρας και ο τίτλος τραγουδιού κάθε πλευράς. Με άλλα λόγια, οι τίτλοι των τραγουδιών δεν είναι σε αλφαβητική σειρά αλλά όπως εμφανίζονται στο δίσκο. Αυτό βέβαια κάνει κάπως δύσκολη την ανεύρεση στοιχείων ενός τίτλου αλλά όπως είπαμε, πρόκειται για κατάλογο δίσκων και όχι τίτλων.
Ο κατάλογος προέρχεται από τη βιβλιοθήκη του κονγκρέσσου της Αμερικής, όπου έχουν καταγράψει (σε ηλεκτρονική μορφή) τους δίσκους ανά χώρα. Ετσι λοιπόν μπορεί κάποιος να κάνει αναζήτηση δίσκων με βάση μία χώρα (π. Χ. Ελλάδα). Με αυτόν τον τρόπο αντέγραψα τον κατάλογο που ακολουθεί. 
Επείσης, οι υπάλληλοι τής βιβλιοθήκης είχαν την καλοσύνη να ανεβάσουν και μερικά τραγούδια των οποίων τα στοιχεία υπάρχουν και στον κατάλογο. Η ποιότητα του ήχου είναι άριστη... όσο άριστη βέβαια θα μπορούσε να γίνει με φωνογράφους τού 1910 - 1929 (τα ανέβασα στη βάση).
Οποιος από σάς θέλει, μπορεί να μπεί στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (εδώ: http://victor.library.ucsb.edu/index.php/object )

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Αυτή είναι η αρχική σελίδα.

Αν πάτε το ποντίκι πάνω στο “Search” θα σας δώσει τις επιλογές που βλέπετε στην εικόνα 1 (Basic, Titles, Discs, Names). Αν πατήσετε πάνω στο “Titles” θα ανοίξει άλλο παράθυρο όπου θα σας ζητήσει να γράψετε τον τίτλο. Οι τίτλοι δεν είναι σε Greeklish αλλά πιό κοντά στα Αγγλικά οπότε μάλλον δεν θα βρήτε τίποτα. Το καλύτερο είναι να πατήσετε πρώτα στο “Discs” και θα σας πάει εδώ...

                                                                
Εδώ πατήστε στο τοξάκι (κόκκινο κυκλάκι) και επιλέξετε τη γλώσσα (Greek). Στην επόμενη σελίδα θα δείτε τον κατάλογο των δίσκων. Αν πατήσετε πάνω στον αριθμό ενός δίσκου θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες (αριθμός μήτρας, τίτλος, καλλιτέχνες, συνθέτες, κ.λ.π.). Από εδώ, αν θέλετε μόνο τα τραγούδια ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, γράψτε κάπου το όνομα του καλλιτέχνη όπως ακριβώς το βλέπετε εδώ. Τώρα πηγαίνετε το ποντίκι πάνω στο “Search” και επιλέξτε “Names”. Θα δείτε αυτό...
                                          
Γράψτε το όνoμα του καλλιτέχνη (π.χ. Stasinopoulos) και πατήστε το “Search”. 

Στην επόμενη σελίδα ίσως σας δώσει περισσότερες από μία επιλογές...
                                         

Πατήστε στην πρώτη και θα δείτε κάτι σαν αυτό...

                                         
Εδώ φαίνεται ο αριθμός μήτρας (1), η ημερομηνία ηχογράφησης του τραγουδιού (2), ο τίτλος (3) κ.α.
Στο δεξί μέρος της σελίδας, ίσως δείτε το εικονίδιο ενός γραμμοφώνου (4). Αυτό θα πεί πως έχουν ανεβάσει το τραγούδι και μπορείτε να το ακούσετε πατώντας στον αριθμό μήτρας του.
 Olympios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου